overmaya
Over Maya Weeren
Ik ben ondernemersdochter en heb een brede interesse in de manier van denken van mensen, als kind was ik al veel in de kapsalon van mijn ouders. Ik hoorde mijn vader lachen en praten en zag hem luisteren, mijn pa een echt mensen-mens... Om mij te beschermen zei hij : Meisje als je de mensen leert kennen dan ga je van dieren houden.... Hij bedoelde dat dat makkelijker is en puur, waar mensen zich nog weleens anders voor kunnen doen, zijn dieren altijd eerlijk. Als kapster heb ik veel mensen leren kennen en zo heeft ieder zijn eigen verhaal. Het leuke van de gesprekken in de kapsalon is, dat je veel toevertrouwd krijgt. Maar in dat vak, was het voor mij de vraag, wat kan ik daar nou verder mee? Zo krijgt de kroegbaas en de taxichauffeur of schoonheidsspecialiste ook zijn/haar deel mee....
Wil je iets met je haar kijk op www.kapsalonmodern.nl en maak een online afspraak, een passende coupe knippen blijft een van mijn passies.

Ik wilde meer weten, ben gaan verder leren, eerst mijn 2e graads (post HBO) om onderwijs te geven op mijn vakgebied op het MBO daar leerde ik dat er veel jongeren (mijn doelgroep vanaf ongeveer 16 jaar) met problemen waren die ik toen nog niet kon helpen. Ik wist nog niet dat luisteren de 1e stap was. Daar uit voort kwam de opleiding Counselling bij de Stichting Counselling Nederland Heteren waarin ik, in het voorjaar van 2017 mijn HBO diploma stress counselling voor bedrijven en particulieren heb behaald. Daar leerde ik diverse werkvormen tot ik in aanraking kwam, met coachen met dieren en paarden via de opleiding bij Caprilli Coaching en training te Barneveld. Van deze opleiding heb ik enorm genoten, zowel de basis als het werken met systemen( familieopstellingen) en het coachen met dieren voor kinderen en jongeren.

Na een heerlijk verblijf in Polen waar ik mee mocht op een week IJslandse paarden observeren en zelf gecoacht werd wist ik waar me op te richten. Namelijk op (jonge) mensen en ondernemers in mijn vakgebied met stressgeralateerde problemen zoals burn-out en depressies, hoe krijg je weer zelf de touwtjes in handen.
Mijn PSBK psycho sociale basiskennis en MBK konden dan ook niet ontbreken. ">tarieven

In het dagelijks leven gaat het altijd om verbinding want ook wij mensen hebben elkaar nodig, je hoeft het niet alleen te doen. De signalen die daarbij horen wanneer mensen het moeilijk hebben, zijn voor mij steeds beter te herkennen. Als je zelfbewust wordt ontwikkel je je eigen weg, mijn voorkeur is tussen de (dieren) paarden werken maar dat kan voor jou ook een hele andere werkvorm zijn. Paardencoaching speelt zich in ieder geval meestal af naast het paard en je hoeft helemaal niets van paarden te weten, uiteraard staat veiligheid voorop.