review
Mijn ervaring bij Maya
Toen ik er voor het eerst iets over hoorde, vond ik het maar een zweverig gebeuren. Tot ik het zelf een keer mee mocht maken. Ik heb 2 geweldige paarden tot mijn beschikking. En wat is er nu mooier dan een coaching/ counselling te krijgen met een dier waar je al je hele leven houvast aan hebt. Mijn eerste sessie was nog een beetje zoekende. Er lagen wat papiertjes op de grond in de paddock, en geloof dat het paard wel erg onder de indruk was van dat alles wat er verspreid lag. Het spel begon. Na een poosje heen en weer gelopen te hebben om het spel samen met het paard te spelen kwam er iets naar boven in mij. Iets wat mij heel erg angstig maakt. “Je grootste nachtmerrie” kan je wel zeggen ja. Maar wat nou zo mooi was bij deze angst, was dat mijn paard meteen op mij gericht was. En ook meteen naast me ging staan. Alsof hij het voelde dat ik verdrietig begon te worden als ik mijn angst zie. Heel fijn als dan zo’n grote lomperd liefkozend naast je gaat staan.Ik voelde mij echt zo beschermd op dat moment.

Heftig, maar nu ik mijn grote angst weet, kan ik hier langzaam naar toe werken. Ondanks dat ik hoop dat het nooit uit komt (helaas is dit niet zo, want niemand heeft het eeuwige leven) weet ik wel dat het gaat gebeuren. Ooit... Maar, je bent het wel even kwijt en je word echt super goed begeleid door Maya. Je moet wel zelf het spel durven spelen en je laten gaan. Dat lucht op !!!

Mijn tweede sessie was juist iets heel leuks. Niet met verdriet of angsten. Wel heb ik m'n andere topper toen ingezet. Dus een ander paard, ander karakter dan het paard in de eerste sessie. Uit deze sessie heb ik echt veel geleerd omtrent een band met mijn paard. Aangezien ik een minder fijn verleden heb met dit dier, heeft deze sessie me wel laten zien dat er iets moois aan het groeien is. Een vertrouwen in elkaar waarvan ik 2 jaar geleden nooit zou durven dromen. (paardje is inmiddels al 11 jaar, en als veulen al bij ons met op 3 jarige leeftijd een niet zo leuke ervaring ) Voordat we begonnen mocht ik een kaart pakken, mijn paard liep al een poosje lekker in de paddock te koekeloeren. Op het kaartje stond een opdracht dus tijd om deze uit te voeren. Terwijl ik de paddock in liep en wilde beginnen had ik meteen contact met het paard. Twee hele mooie bruine ogen gingen mijn kant op en nog geen seconde later kwam hij naar me toe en deed "gewoon" mee met onze opdracht. Maakt niet uit wat ik deed, paard liep op nog geen halve meter kauwend steeds achter me aan.

Bij deze sessie heb ik geleerd om mijn paard te vertrouwen, omdat hij mij ook vertrouwd en mij als leider ziet. Als ik over een balkje heen liep en ineens zonder enige aanleiding stil ging staan, stond het paard, zonder na te denken, ook stil. Mooi, soms wankel en met het balkje tussen zijn 4 hoeven in als ik zelf ook iets uit balans liep. Een paard wat niet makkelijk is in de omgang, die je toch vertrouwen geeft, maar ook zelf vertrouwen krijgt. Ik vond het echt een mega ervaring. Met beide paarden heb ik weer wat geleerd. En het hoeft niet altijd iets verdrietigs te zijn, ( dat dacht ik even na de 1e sessie) ook leuke dingen gebeuren bij de coaching. Ik vond het super en ga lekker verder genieten van de band met deze 2 toppers. Een band die met ieder paard anders is, mooi op zijn eigen manier. De ene steunt mij door naast me te gaan staan en de andere steunt juist weer op mij, door me te willen volgen.

Soraya van den berg

Ervaring door Bea
Er werd mij eens door Maya gevraagd of ik mee wilde werken aan de paardencoaching. Stond er wel heel sceptisch tegen over omdat ik nog nooit eerder bij een paard in de buurt was geweest en omdat ik dacht wat kan een paard mij nu laten inzien. Maar wat heb ik mij vergist want wat kan een paard jou spiegelen zeg.

Vanaf het eerste moment was het nog een beetje onwennig maat later werd het steeds vertrouwder. Het paard liet mij een hoop in zien wat ik nooit verwacht had en de omgeving ook. Het was zeer indrukwekkend en ben er heel anders over gaan denken. Maya liet mij door steeds maar verder te vragen dieper nadenken over hoe ik en dacht en deed. Het is werkelijk ongelooflijk wat een paard kan en hoe hij je spiegelde. Maya super bedankt voor deze hele nieuwe ervaring.
Bea

Bekijk mijn artikel in de krant door hier op te klikken .